Filterkaffe

Filterkaffe er nemt og kan give den bedste kaffe.

Det bedste resultat får du ved at brygge i en termokande, som er varmet op med varmt vand i forvejen. Hæld små mængder vand på af gangen, så ikke du får for hurtigt gennemløb, og derved mister smag.

Ved filterkaffe er den langsomme brygning særlig vigtig. Ved at hælde langsomt i filtret, undgår du for stort vandtryk, og derved for hurtigt gennemløb.

Hvis du kun skal have en enkelt, eller 2 kopper kaffe, kan du med fordel brygge direkte i kop/krus. En lille filtertragt er perfekt til dette.

Din kaffe skal være finmalet til filterkaffe, eller får du for hurtigt gemmenløb.

Det er vigtigt at din kaffe er så frisk kværnet som muligt. Hvis du køber kværnet kaffe, så køb 250 gram poser, og opbevar dem i køleskab, i posen. Kværnet kaffe mister smag med det samme, og efter 4-5 dage er det smagbart.

Du kan bruge en kaffemaskine, hvis du har travlt.

Brug ca 7 gram (en lille skefuld) kaffe pr kop (2 dl). Vandet skal være lige under kogepunktet, …93/96 grader. 

Kaffen skal være jævnt, fint malet. Mellemristet kaffe er god til filterkaffe. 


…vi formidler udstyr til kaffe
BjarneMelander / 21976083
Himmelev Sognevej 51
4000 Roskilde

Overskud fra COFFEE CULTURE
går til den humanitære forening;
Coffeebank Relief Denmark,
som arbejder for udvikling i den
tredje verden